Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2007 16:44 - А ако бог е човек?
Автор: drg Категория: Други   
Прочетен: 367 Коментари: 0 Гласове:
0



             През нощта ми хрумна тази мисъл. Той е създател на всичко, цялата вселена. Ако той е човек, то как би изглеждал? Какво би го интересувало? Какъв характер би имал?

            Господ се приема като идеал. Цялото му същество е перфектно. Тогава как е създал нас? Все пак, ако има същество на земята, което да върви ръка за ръка с греха, то това е именно човекът.

            Животните живеят по свои правила, при тях всичко е просто и установено. Но човекът живее сложно, защото нарушава правилата. Ако хората са създадени по божие подобие, не изчезва ли смисълът от правилата? По тази логика ние би трябвало да сме безгрешни. Защо тогава бог ни е вродил греха? Ако погледнем историята и дори, днешния ден, ще видим, че едни от най- грозните човешки черти ( лицемерие, алчност, жажда за кръв) се виждат, когато името на Бог е защитавано от хората.

            Глупаво е да се питаме, защо външно всички сме различни. Въпросът в това отношение е защо точно ние – хомосапиенсите сме на върха на хранителната верига? Дори, за да се възкачим там, ние сме използвали нечестни спрямо природата методи. Адекватно становище по темата има Дарвин, но какво е един човек пред Бог?

            Всъщност, ако наистина хората са създадени по божий образ и подобие .. то и те са богове и се получава, че и бог е човек. Това дава отговор на всички мои досегашни въпроси. Само едно нещо остава, как в такъв случай един човек е успял да създаде всичко?

            Дали в случая не се появява още една човешка черта – егоцентризмът? Възможно ли е Бог да е първият човек? Родоначалникът на човечеството, този от който започва всичко...



Тагове:   Бог,   човек,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drg
Категория: Други
Прочетен: 16780
Постинги: 8
Коментари: 1
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930